dinsdag 3 mei 2011

De eerste bloemen Temse 30/04


De eerste Antwerpse wedstrijd. Zonnig, doch een forse wind en een parcours van 3,3 km.
Bij de 12j hadden we slechts één renner aan de start Lorenzo Puttemans. Zijn eerste wedstrijd ooit verliep beter dan renner en ouder hadden verwacht. Hij kon zich tot half wedstrijd handhaven in het peloton. Hij kon een verdienstelijke 29° plaats op 37 noteren. Nog wat bijtrainen en binnen enkele weken kan hij dan de wedstrijd in het peloton uitrijden.

Bij de 13 jarigen werd er al gesplitst. Giannie Siebens had de pech om als enige Dijlespurter in reeks A van start te gaan. Hij hield zich de hele wedstrijd steeds vooraan in het peloton. Er waren meerder pogingen om een ontsnapping tot stand te brengen. Alles bleef bij elkaar wat resulteerde tot een massasprint, waar hij als 4 genoteerd werd door de wedstrijdcommissarissen.
In reeks 2 kwamen de andere Dijlespurters aan de start, Mathias Lefeber, Yannik Brullemans,Pieter Giart, Wies Schelfhout, Lenn De Vos en Bjarne Van den Brande. Voor de laatste drie was het hun vuurdoop. Hun gebrek ervaring bracht hen al snel in problemen en ze moesten de rol lossen. Ze hebben toch nog hun wedstrijd uitgereden. Proficiat.
Matthias vond het halfwel welletje en demarreerde op het lastigste stuk van het parcours. Hij had snel één minuut voorsprong en kon dit tot het einde volhouden. De eerste bloemen voor mama zijn binnen. Alles liep op "nieuwe" wieltjes. Yannick Brullemans kon zich ongelofelijk goed standhouden in het peloton en probeerde het zelf nog een paar keer in de laatste twee ronden. Pieter Giart moest tegen het einde het peloton laten rijden. Misschien wat meer met de fiets rijden en minder met de tractor.

Bij de 14 jarige zagen we in de eerste reeks Bjorn Vermeulen. Hij kreeg zijn vuurdoop en ondervond dat het toch snel ging. Krampen velden hem echter. Hij werd 34° op 39. Toch nog wat trainen buiten de clubtrainingen.
Later in de tweede reeks troffen we Cédric Lefeber, Olivier Van der Donck, Johan Sonck en Nick kerremans aan de start.
Allen hebben in het peloton de eindstreep gehaald.
Het was een zeer snelle wedstrijd, waarbij alle Dijlespurters zich meermaals vooraan toonden. cedric probeerde het nog in de laatste ronde, doch werd gegrepen. Een massaspurt leerde dat Johan met enkel centimeters de snelste Dijlespurter van vandaag was, net voor Cédric en hierbij plaats 3 en 4 wegkaapten. Olivier werd 21° en Nick 25° op 43 starters.

Voor iedereen nen dikke proficiat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten